Festivaaliohjelma

Torstai 11.7.


Lounaskonsertti: Varaslähtö!

klo 14, Brinkhallin kartanon Kavaljeerisiipi
Liput 14 €, sisältää konsertin ja keittolounaan Brinkhallin kahvilassa

Refugium musicumin kamariyhtyeet

Festivaalin ensimmäisessä lounaskonsertissa päästään nauttimaan mm. Karu-kvartetin ja Sinfonia Lahden käyrätorviryhmän äänenjohtajan Jaakko Välimäen taituroinnista Mozartin parissa. Lisäksi kuullaan Refugium musicum -orkesterin soittajista koostuvien kamariyhtyeiden taidokkaita esityksiä. Konsertin ohella nautitaan keittolounas Brinkhallin kahvilassa.

Avajaiskonsertti: KARU JA HARMONIOITA

klo 19, Kakskerran kirkko
Liput  20€ / 15€ / 10€ (norm. / eläkeläiset / opiskelijat) Osta lippuja

Karu-kvartetti
Brinkhall Harmonie

Dmitri Šostakovitš: Jousikvartetto nro 10
Wolfgang Amadeus Mozart: Serenadi puhaltimille no. 12

Avajaiskonsertissa kuulemme kamarimusiikkia festivaaliorkesterin soittajista koostuvan Karu-kvartetin ja Brinkhall Harmonie -puhallinoktetin esittämänä. Ohjelmassa on Šostakovitšin 10. jousikvartetto As-duuri vuodelta 1964. Säveltäjä omisti teoksen ystävälleen ja kollegalleen Moisey Vainbergille, ja se on jossain määrin sitä edeltäneitä kvartettoja levollisempi. Toisena teoksena esitettävä Mozartin c-molliserenadi on Gran Partitan ohella säveltäjän kunnianhimoisimpia puhallinteoksia.

Perjantai 12.7.


Lounaskonsertti: Nuoruuden lauluja

klo 14, Brinkhallin kartanon Kavaljeerisiipi
Liput 14 €, sisältää konsertin ja keittolounaan Brinkhallin kahvilassa

Tuiki Latvala, sopraano
Tuomas Salokangas, piano

Sopraano Tuiki Latvala ja pianisti Tuomas Salokangas esittävät liedkonsertissa kolme hyvin erilaista kokonaisuutta. Ensimmäisenä kuullaan ranskalaisen impressionistin Claude Debussyn neljä värikästä nuoruuden laulua, toisena maailman esitetyimmän elävän naissäveltäjän, Kaija Saariahon jo lähes hitiksi muodostunut laulusarja Leino-laulut vuodelta 2008, ja lopuksi suomalaisen laulumusiikin klassikoita, Oskar Merikannon rakastetuimpia sävellyksiä. Konsertin ohella nautitaan keittolounas Brinkhallin kahvilassa.

Citykonsertti: TÖLÖLÄB Ö:SSÄ

klo 19, Bar Ö
Liput  10 € Osta lippuja

kuva: Perttu Inkilä

TÖLÖLÄB: Turkka Inkilä, Saku Mattila, Antti Salovaara

Ajan henki on unohtaa, ei elää muistin varassa. Radiossa voi kuulla nimen putoavan kuin pommin aikanaan, mutta merkitys nimen historiassa on väritetty päälle. Kartanon voi jättää heitteille, mutta kulttuuri palaa sinne kuin ihmeen kaupalla ajan kanssa. Tölöläb on sinut historian toisteisten rakenteiden kanssa. Yhtye jälleenrakentaa itsensä konsertti konsertilta, tila tilalta ja kysyy itseltään: ”olenko jo kuullut tämän jossain ennen?”

Puupuhaltimia ja elektroniikkaa yhdistävä Tölöläb haaveilee tulevaisuuden musiikista, joka inspiroi, luo linkkejä ympärilleen ja piirtää kuvia ympäristöstään. Vuodesta 2014 toiminutta yhtyettä onkin pilkallisesti kuvailtu sanoin ”uusii juttui ja heijasteita traditiosta”.

Konsertti on omistettu Brinkhallin kartanon kunnostajille ja Brinkhall soi -festivaalin alkutaipaleen mahdollistaneille voimille.

Lauantai 13.7.


Brinkhall-päivä: Isänmaan toivot?

Luentoja ja kamarimusiikkia
klo 13–17  Brinkhallin kartano

Päivälippu 10 €, yksittäinen esitelmä 5 €

Brinkhall-päivänä tarkastellaan isänmaata ja isänmaallisuutta sekä lasten ja nuorten roolia maansa tulevina rakentajina. Päivän esitelmissä liikutaan antiikin Roomassa, äskettäin itsenäistyneessä Suomessa ja tämän hetken Kiinassa. Luentojen lomassa esiintyvät Refugium musicumin kamariyhtyeet.

Päivä alkaa lipunnostolla ja avajaisfanfaarilla kartanon kunniapihalla.

Ohjelma Kavaljeerisiivessä
klo 13 Kamarineuvos Kari-Paavo Kokki: Suomen kuningashanke itsenäisyyden alkuvuosina
klo 14.30  FT, dosentti Ville Vuolanto: Roolileikkejä ja räsynukkeja: lasten leikit antiikin Roomassa
klo 16 DPhil, tutkija Elina Sinkkonen: Syvenevä autoritarismi ja isänmaallisuuskasvatus nyky-Kiinassa

Päätöskonsertti: HAAVEITA JA UNELMIA

Klo 18, Kakskerran kirkko
Liput  20 € / 15 € / 10 € (norm. / eläkeläiset / opiskelijat) Osta lippuja

kuva: Anniliina Lassila

Kamariorkesteri Refugium musicum
Eero Lehtimäki, kapellimestari ja klarinetti

Bernhard Henrik Crusell: Alkusoitto oopperasta Den lilla slafvinnan
Wolfgang Amadeus Mozart: Klarinettikonsertto
Ludvig van Beethoven: Sinfonia nro 7

Brinkhall soi -festivaalin päätöskonsertissa kamariorkesteri Refugium musicum tunnelmoi kahden suosikkisäveltäjän, Mozartin ja Beethovenin seurassa. Kapellimestari ja festivaalin taiteellinen johtaja Eero Lehtimäki on Mozartin klarinettikonserton solistina, ja päätösnumerona kuullaan haikeasta Allegretto-osastaan tunnettu Beethovenin seitsemäs sinfonia. Konsertin käynnistää alkusoitto Crusellin vuonna 1824 kantaesitetystä oopperasta Pieni orjatar.